آرامگاه بهاءالله و باغ پیرامونی آن در عکا، اسرائیل
عکّا شهری است که از دیرباز تا کنون پیروان پیامبران گوناگون در آن زیستهاند. در گوشهای از این شهر آرامگاهی وجود دارد که بیش از یک قرن است مورد احترام و تکریم ادیان و مذاهب جهان است. در زیر این آرامگاه بهاءالله خفته است؛ عارفی که توسط پیروانش پیامبر نامیده شد اما مانند دیگر پیامبران خود را «آخرین پیامبر» ننامید.
بهائیت دینی است نوظهور؛ بنابراین پارهای از سنتگرایان اسلامی آن را برنمیتابند و بر این باور هستند که بهائیت فرقهای منحرف است و پیروان آن نیز نجساند هستند. بهائیان ایران سالهاست که از حقوق اولیهٔ خود محروم هستند. از سوی دیگر، به نظر میرسد تلاش کنشگران حقوق بشر نیز نتوانسته خودکامگی آیتالله خامنهای برای رفع تبعیض از بهائیان را بزداید.
چندی پیش اما کارزاری مردمی علیه حکومت ایران در شبکههای اجتماعی، به ویژه در توئیتر به راه افتاده است که محوریت آن خواستهای مردمی در راستای رفع تبعیض از بهائیان است؛ توئیتهایی در حمایت از جامعه بهائیان بر زمین خشک و بایر رژیم خودکامه ایران میبرد، به این امید که نهال بشردوستی در حاکمیت جوانه بزند.
اگرچه جمهوری اسلامی ایران همواره حمایتکنندگان از حقوق شهروندان بهائی را وابسته به استعمار قلمداد کرده است و آنها را توطئهگرانِ ضددین نامیده؛ اما در توئیتهای چند روز گذشته طیف وسیعی از دینورزان و روشنفکران دینی نیز با سایر مردم، همگام و همسو بودهاند. مضمون توئیتنوشتههای برخی از نواندیشان دینی آشکارا بر این نکته تأکید دارد که تبعیض این رژیم علیه بهائیان مصداق بارز زیر پا نهادن کرامت انسانی و مغایر با آموزههای دینی است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر