قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفند نیز به حدود ۱۷۰ هزار تومان رسیده و همزمان هر کیلوگرم دنبه ۹۰ هزار تومان به فروش میرسد. به علاوه، هر کیلوگرم مرغ بین ۴۰ هزار تا ۴۳ هزار تومان فروخته میشود.
افزایش چشمگیر قیمت گوشت باعث شده است بسیاری از خانوارهای بیبضاعت و حتی طبقه متوسط، مصرف مواد پروتئینی را کاهش دهند.
در ده سال گذشته گزارشهای متعددی دربارهٔ کاهش مصرف گوشت قرمز در ایران منتشر شده است.
بر اساس برآورد مرکز آمار ایران، سرانهٔ مصرف گوشت قرمز در کشور در سال ۹۰ حدود ۱۳ کیلوگرم بود که تا سال ۹۸ به صورت متمادی کاهش یافت و به ۸ کیلوگرم سقوط کرد. بدین ترتیب از سال ۹۰ تا ۹۸ مصرف گوشت قرمز ایرانیان ۳۸.۵ درصد کاهش یافته بود.
مرکز آمار هنوز گزارشی از وضعیت سال ۹۹ مصرف گوشت قرمز کشور منتشر نکرده، اما اطلاعات مسئولان صنفی دامداران اکنون نشان میدهد که سرانهٔ مصرف گوشت به حدود شش کیلوگرم در سال سقوط کرده است.
بهگفتهٔ کارشناسان، مصرف سرانه دستکم ۲۱۰۰ کالری در روز یکی از مهمترین ملاکها در ارزیابی خط فقر در یک جامعه است. این در حالی است که چندی پیش در گزارشی که «مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران» بهمناسبت آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی منتشر کرد، چنین آمده بود: «در سالهای۱۳۹۶ به بعد، بیش از ۵۰ درصد مردم کمتر از حد لازم (۲۱۰۰ کالری در روز) مصرف کردهاند.»
ایران بعد از ونزوئلا و زیمبابوه و سودان بالاترین نرخ تورم دنیا را در ده سال اخیر داشته و نرخ سرمایهگذاری در آن طی ۱۰ سال گذشته اغلب منفی بوده و سهم آن از اقتصاد جهانی در ۴۰ سال گذشته به نصف کاهش یافته است.
به گفتهٔ کاوه زرگران، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران، در فاصلهٔ سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ مصرف آبزیان نیز توسط خانوارها نصف شده و طی همین دوره مصرف قند و شکر، برنج و لبنیات نیز به ترتیب ۳۳، ۲۵ و ۱۷ درصد کمتر شده است.
اقتصاد ایران بهخصوص در یکی دو دههٔ اخیر تحتتأثیر سیاستهای جمهوری اسلامی در سرمایهگذاری بر انرژی هستهای و ایفای نقش نظامی در منطقه از یک سو و فساد گسترده داخلی از سوی دیگر با بحران روبهرو شده و طی یکی دو سال اخیر کرونا نیز بر شدت بحران افزوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر