از راست: سینا قلندری، فرزانه زیلابی، و کسری نوری
اخبار منتشر شده در رسانههای ایران حاکی از درخواست رئیس دانشگاه تهران مبنی بر آزادی کسری نوری، درویش گنابادی زندانی، یازده روز بازداشت یک خبرنگار به دلیل انتشار خبر قتل مبینا سوری، و تفکیک جنسیتی آمبولانسها در اصفهان است.
- رئیس دانشگاه تهران خواستار آزادی کسری نوری، درویش گنابادی زندانی شد
به گزارش برخی رسانههای ایران، رئیس دانشگاه تهران همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید خواستار آزادی کسری نوری، درویش گنابادی زندانی، شد و گفت به تقاضای خانواده این دانشجوی زندانی «درخواست آزادی او را در دستور کار قرار دادیم.»
خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه ۲۹ شهریور گزارش داد که محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، به درخواست خانواده کسری نوری که نیمی از دوران محکومیت خود را سپری کرده، با ارسال نامهای به رییس قوه قضاییه خواستار آزادی این دانشجوی زندانی شده است و ابراز امیدواری کرد با درخواست آزادی این دانشجو موافقت شود.
برادر کسری نوری اوایل تابستان امسال با انتشار عکسی از نامه معاونت آموزشی دانشگاه تهران در توییتر خود خبر از محرومیت او از ادامه تحصیل و اخراج از دانشگاه را داده بود. حکم اخراجی که پس از مدتی توسط کمیسیون موارد خاص دانشگاه تهران لغو و اجازه ادامه تحصیل به وی داده شد.
حکم اخراج #کسری_نوری از دانشگاه تهران لغو شد
کسری نوری پس از بازداشت در واقعه گلستان هفتم، مرداد ماه سال ۹۷ به ۱۲ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید به ثلاث باباجانی، ۲ سال ممنوع الخروجی، و ۲ سال محرومیت از عضویت در گروهها و احزاب سیاسی، اجتماعی، و فعالیت رسانهای محکوم شد.
- یازده روز بازداشت برای سینا قلندری به دلیل انتشار خبر قتل مبینا سوری
به گزاری برخی رسانههای ایران، سینا قلندری، از خبرنگاران محلی کوهدشت و رومشکان که خبر مربوط به قتل دختر نوجوانی به نام مبینا سوری به دست برخی از اعضای خانوادهاش را اطلاع رسانی کرده بود، با شکایت خانواده مقتول و متهمان پرونده و به دستور دادستان منطقه برای مدت ۱۱ روز در بازداشت به سر برد.
سینا قلندری روز دوشنبه ۲۹ شهریور ماه به روزنامه همدلی گفت، در پی انتشار این خبر و به دستور دادستان منطقه بازداشت و نهایتا پس از دستکم یازده روز بازداشت در زندان مرکزی خرمآباد روز شنبه ۲۷ شهریور ماه، پس از سه روز اعتصاب غذا با تودیع قرار کفالت دو کارمند دولت از زندان آزاد شده است.
این روزنامه نگار که میگوید به نظر میرسد «به خاطر بیان حقیقت درباره ابعاد ماجرا» مدتی را در بازداشت سپری کرده است، در ادامه افزود: «بارها با خبرنگاران محلی به دلیل افشاگری درباره مسائلی از این دست، برخورد شده است، اما صدایشان جایی پخش نشده و شاید به همین دلیل مورد ظلم قرار گرفتند.»
پیش از این صدای آمریکا در گزارشی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما اعلام کرده بود فرمانده انتظامی رومشکان در لرستان اواسط شهریور ماه در پی پیدا شدن جسد یک «کودکهمسر» به نام مبینا سوری، همسر او که یک روحانی بود به عنوان متهم دستگیر شده است. خبرگزاری «رکنا» نیز به نقل از فرمانده انتظامی لرستان، دلیل این قتل که در تاریخ ۸ شهریور ماه رخ داده بود را اختلافات خانوادگی با انگیزه ناموسی توسط یکی از اعضای خانواده عنوان کرده بود.
- وکیل کارگران هفت تپه میگوید پروندهسازی علیه او تاوان دفاع از کارگران هفت تپه و فعالان کارگری بود
فرزانه زیلابی، وکیل کارگران هفتتپه که اخیرا توسط دادگاه انقلاب به یک سال زندان و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده، پرونده سازی علیه خود را «تاوان دفاع از کارگران هفت تپه و فعالان کارگری» عنوان کرد و گفت با دفاع از کارگران روبروی «یک مفسد اقتصادی» ایستاد.
این وکیل دادگستری روز دوشنبه ۲۹ شهریور ماه در تشریح وضعیت پرونده خود به خبرگزاری «امتداد» گفت، پرونده او با پنج مورد اتهامی اجتماع و تبانی، نشر اکاذیب، فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به رهبری و عضویت در گروههای معاند نظام به دو بخش تفکیک و به شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری دو اهواز و شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز ارجاع شد.
خانم زیلابی افزود، در دادگاه کیفری به اتهام نشر اکاذیب به سه ماه و یک روز زندانی تعلیقی به مدت یک سال و در دادگاه انقلاب نیز، به اتهام فعالیت تبلیغی به یکسال زندان و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم و نسبت به سه اتهام دیگر او حکم برائت صادر شده است.
- تفکیک جنسیتی آمبولانسها در اصفهان
به گزارش برخی رسانههای ایران، مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان از تفکیک جنسیتی آمبولانس و راه اندازی آمبولانسهای ویژه زنان در اصفهان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «ایرنا» غفور راستین، مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان، طی روزهای گذشته در جمع خبرنگاران، از راهاندازی «آمبولانسهای ویژه بانوان» در استانهای اصلی در آینده نزدیک خبر داد و گفت، یکی از سیاستهای مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور جذب نیروهای تکنسین از بانوان است.
وی در ادامه افزود در پی جذب نیروی اورژانس و فوریتهای پزشکی، دو فراخوان استانی و کشوری اعلام و از تعداد ۱۰۰ نفر که در این فراخوان ثبت نام کرده بودند تنها ۲۰ نفر واجد تمامی شرایط مورد نظر بودند و از فیلترهای مربوطه عبور کردند.
شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه نوبل صلح در سال ۲۰۰۳ در واکنش به انتشار این خبر در کانال تلگرامی خود نوشت: «اگر حکومت در مکانی مثل ورزشگاهها میتواند با ممانعت از حضور زنان، نیمی از جامعه را از حقوق خود محروم کند، در هر مکان دیگری که به ذهن جنسیتزدهاش برسد هم دست به تفکیک جنسیتی میزند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر