۱۴۰۰ شهریور ۲۱, یکشنبه

آلمان از خنثی‌سازی ۲۳ عملیات تروریستی طی ۲۰ سال اخیر خبر داد


 به گفته وزیر کشور دولت آلمان،‌ دستگاه‌های امنیتی این کشور در دو دهه گذشته بیش از ۲۰ عملیات تروریستی را خنثی کرده‌اند. نهادهای امنیتی برآورد می‌کنند با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان حمله‌های تروریستی افزایش یابند.

هورست زهوفر، وزیر کشور دولت فدرال آلمان

هورست زهوفر در بیستمین سال‌روز حمله‌های تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ اعلام کرد دستگاه‌های امنیتی آلمان از آن زمان تا کنون ۲۳ حمله تروریستی را خنثی کرده‌اند.

به گزارش گروه رسانه‌ای "فونکه"، وزیر کشور دولت فدرال آلمان درباره جزئیات این حمله‌ها توضیح بیشتری نداد اما تاکید کرد که خطر وقوع حمله تروریستی در این کشور همچنان وجود دارد.

بیست سال پیش تعدادی از اعضای شبکه تروریستی القاعده چهار هواپیمای مسافربری را در پروازهای داخلی آمریکا ربودند و با دو فروند آن به برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک حمله کردند.

در پی این حادثه آسمان‌خراش‌های مرکز تجارت جهانی فروریختند و تمام سرنشینان هواپیما و تعداد زیاد دیگری کشته شدند. شمار قربانیان حمله‌های سپتامبر ۲۰۰۱ حدود سه هزار نفر برآورد می‌شود.

بازگشت طالبان ۲۰ سال پس از سرنگونی

آمریکا در واکنش به این واقعه جنگ با تروریسم را در صدر برنامه‌های خود قرار داد و با لشکرکشی به افغانستان حکومت طالبان که تروریست‌های شبکه القاعده را پناه می‌داد سرنگون کرد.

اسلامگرایان افراطی طالبان با آغاز خروج نیروهای آمریکایی و متحدانش در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از افغانستان پیشروی گسترده خود را در تمام مناطق آغاز کردند و ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) با سرعتی دور از انتظار و غافلگیرکننده بر کابل مسلط شدند.


طالبان در توافق ماه فوریه ۲۰۲۱ با آمریکا متعهد شده که افغانستان پس از خروج نظامیان خارجی به پناهگاه امنی برای گروه‌های تروریستی تبدیل نشود اما شواهد از ادامه رابطه تنگاتنگ آنها با شبکه القاعده حکایت دارد.

خطر افزایش حمله‌های تروریستی با قدرت‌گیری طالبان

توماس هالدنوانگ، رئیس اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی، مهم‌ترین نهاد امنیتی آلمان می‌گوید با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان باید آماده افزایش حمله‌های تروریستی بود.

او به روزنامه "تاگس اشپیگل" می‌گوید قدرت‌گیری طالبان در محافل اسلامگرایان افراطی و جهادگرایان در آلمان با استقبال و شادمانی روبرو شده است.

این مقام امنیتی تاکید کرده این نگرانی وجود دارد که گروه‌های افراطی از قدرت گرفتن طالبان برای یک تهاجم تبلیغاتی جدید به منظور تسلط بر محافل اسلامگرایان سوءاستفاده کنند.

حضور ۲ هزار اسلامگرای خطرناک در آلمان

به گفته هالدنوانگ نهادهای امنیتی حدود ۲ هزار اسلامگرا در آلمان را به عنوان افراد "بسیار خطرناک" طبقه‌بندی کرده و قدرت‌گیری طالبان می‌تواند زمینه جذب جوانان به گروه‌های افراطی را تقویت کند.

او می‌گوید اینها افرادی هستند که مطابق ارزیابی نهادهای امنیتی به طور بالقوه احتمال ارتکاب اقدام تروریستی و حتی حمله‌های تروریستی را دارند.


شاخه افغانستان گروه تروریستی دولت اسلامی (داعش) که خود را "خلافت خراسان" می‌نامد و بسیار خطرناک تلقی می‌شود نیز پس از سقوط دولت مرکزی در افغانستان فعالیت‌های خود را تشدید کرده است.

این گروه مسئول حمله‌های انتحاری خونین چهارم شهریور در نزدیکی فرودگاه کابل شناخته می‌شود که در آن بیش از ۱۷۰ نفر، از جمله ۱۳ نظامی آمریکایی کشته و دست‌کم ۱۵۰ نفر مجروح شدند.

گروه‌های تروریستی به خصوص شبکه القاعده و خلافت خراسان به طور عمده در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان حضور دارند. آمریکا به تلافی حمله چهارم شهریور با هواپیماهای بدون سرنشین برخی مواضع داعش در ننگرهار را هدف قرار داد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

پخش اهنگ سرزمین مادری در تلویزیون صدای امریکا

  ای جان پناه خاطرات ای سرزمین ِ مادری خسته شدی از  این قفس ، از این همه دیکتاتوری  راهی نمونده تا طلوع ، تا اینکه ما  پیدا بشیم تا اینکه قط...