روزنامهنگاران اطلاعات روز مورد شکنجه گروه طالبان قرار گرفتند
سازمان دیدهبان حقوق بشر گفته است که مقامات طالبان در افغانستان محدودیتهای گستردهای را برای رسانهها و آزادی بیان وضع کردهاند که در حال حاضر انتقاد و مخالفت را خفه کرده است.
مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، هفته گذشته با شماری از خبرنگاران افغانستان در کابل دیدار کرده و مقرارت جدید مربوط به رسانهها را به آنها اطلاع دادند. نظر به گزارش دیدبان حقوق بشر، این مقررات آن چنان گسترده و مبهم است که عملاً هرگونه گزارش انتقادی درباره طالبان را ممنوع میکند.
پاتریشیا گاسمن، مدیر آسیایی دیدبان حقوق بشر گفت:" قوانین جدید آزادی رسانهها را در این کشور خفه میکند. مقررات طالبان آنقدر گسترده است که روزنامه نگاران خودسانسور میکنند و میترسند به زندان بیفتند. "
ذبیجالله مجاهد، سخنگو و معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ گروه طالبان، در نخستین نشست مطبوعاتی بعد از به قدرت رسیدن این گروه گفت که طالبان با آزادی رسانهها مشکلی ندارد و از سه خط سرخ برای رسانهها یاد کرد؛ احترام به دین، رعایت اصولا اسلامی و تحریک حساسیتهای قومی.
حالا سازمان دیدبان حقوق بشر میگوید که دستورالعمل جدید گروه طالبان به رسانهها، مواردی مانند " توهین به شخصیتهای ملی" "موضوعاتی که میتواند بر نگرش مردم تاثیر منفی بگذارد" و"موضوعاتی که توسط مقامات تایید نشده باشد" را هم شامل میشود. البته افزوده شده است که رسانهها ملزم به تهیه گزارشات دقیق با نهاد نظارتی دولتی، قبل از انتشار هستند.
گروه طالبان در ۱۵ آگست/اوت قدرت را به دست گرفتند. این دور قدرتگیری گروه طالبان با دو دستاورد بزرگ بیست سال گذشته؛ یعنی زنان آگاه و فعال و رسانههای متعدد و مستقل در افغانستان همراه شد.
۴۶ روز از به قدرت رسیدن گروه طالبان میگذرد، در این زمان، این گروه به طور مرتب با دو پدیده جدید در مواجهه بوده است؛ زنان برای رعایت حقوق ابتدایی اسلامیشان مانند حق تعلیم، تحصیل و اشتغال اعتراض و راهپیمایی میکنند و رسانهها هم این اعتراضها و هر مورد دیگری را گزارش میدهند.
خبرنگاران خارجی از رفتار خوب گروه طالبان با آنها حرف میزنند اما خبرنگاران اهل افغانستان قصههای متفاوتی دارند.
در تازهترین رویداد، روز گذشته گروه طالبان اعلام کردند که مرتضی صمدی، عکاس که حدود سه هفته پیش در جریان اعتراضهای هرات بازداشت شده بود، آزاد شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر