مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ایران با هشدار درباره افزایش ناامنی غذایی در برخی مناطق ایران گفته است شاخص سوءتغذیه در کودکان در سیستان و بلوچستان که پیش از سال ۹۹، شش درصد بوده، اکنون به ۱۲ درصد رسیده است.
زهرا عبداللهی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا از استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان جنوبی به عنوان استانهایی نام برده است که وضعیت نگرانکنندهای در موزه امنیت غذایی دارند.
به گفته این مدير وزارت بهداشت، بحران شیوع كرونا و گران شدن قمت مواد غذایی در بروز این وضعیت نگرانکننده موثر بودهاند و کمبود مصرف مواد غذایی تاثیر منفی بهداشتی بر روی گروههایی چون «مادران باردار و نوجوانان» خواهد داشت.
خانم عبداللهی با اشاره به اینکه در برخی مناطق دسترسی به پروتئین حیوانی بسیار سخت شده و »مصرف آن یا کم یا حذف شده است»، خواستار احیای طرح توزيع شیر در مدارس شده است.
افزایش چشمگیر قیمت گوشت باعث شده است بسیاری از خانوارهای بیبضاعت و حتی طبقه متوسط، مصرف مواد پروتئینی را کاهش دهند.
بر اساس برآورد مرکز آمار ایران، سرانهٔ مصرف گوشت قرمز در کشور در سال ۹۰ حدود ۱۳ کیلوگرم بود که تا سال ۹۸ به صورت متمادی کاهش یافت و به ۸ کیلوگرم سقوط کرد. بدین ترتیب از سال ۹۰ تا ۹۸ مصرف گوشت قرمز ایرانیان ۳۸.۵ درصد کاهش یافته بود.
مرکز آمار هنوز گزارشی از وضعیت سال ۹۹ مصرف گوشت قرمز کشور منتشر نکرده، اما اطلاعات مسئولان صنفی دامداران اکنون نشان میدهد که سرانهٔ مصرف گوشت به حدود شش کیلوگرم در سال سقوط کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر