راهپیمایی کارگران هفتتپه در خیابانهای شوش. آرشیو
قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران میگوید امید اسدبیگی، مدیرعامل پیشین شرکت نیشکر هفتتپه، و مهرداد رستمی، عضو هیئت مدیره این شرکت، به اتهام اخلال در نظام ارزی کشور به ۲۰ سال حبس قطعی محکوم شدهاند.
ذبیحالله خداییان، سخنگوی قوه قضائیه، روز چهارشنبه ۲۱ مهر در نشست خبری هفتگی خود درباره تازه ترین وضعیت پرونده هفتتپه گفت امید اسدبیگی و مهرداد رستمی به ۲۰ سال حبس، رد مال، و جزای نقدی محکوم شدهاند و این محکومیت قطعی است.
اتهام اسدبیگی «مشارکت در قاچاق یک میلیارد و ۳۹۶ میلیون یورو و مباشرت در قاچاق دو میلیون و ۸۹۴ هزار یورو» اعلام شده است.
بنا بر اعلام سخنگوی قوه قضائیه، در این پرونده همچنین دو متهم دیگر هر یک به ۱۵ سال حبس، سه متهم هر یک به ۱۰ سال حبس، و بیش از ۱۷ نفر نیز هر کدام به پنج سال حبس محکوم شدهاند که به گفته ذبیحالله خداییان حکم آنها نیز قطعی است.
دولت و مجلس شورای اسلامی ایران در سال های گذشته بارها وعده حل مشكلات شرکت نیشکر هفتتپه و رسیدگی به خواسته های کارگران این شرکت را دادهاند.
با این حال، مقامات جمهوری اسلامی با اعتراضات صنفی از جمله اعتراضات کارگران هفتتپه برخورد امنیتی داشتهاند و برخی از کارگران معترض و اعضای سندیکای کارگران هفتتپه از جمله علی نجاتی، فعال کارگری، را به زندانهای طولانیمدت محکوم کردهاند.
کارگران نیشکر هفت تپه اخیرا و بار دیگر دست به اعتصاب زدند. آنها روز دوشنبه در سیزدهمین روز اعتصاب خود، با برگزاری تجمعی اعتراضی مقابل ساختمان فرمانداری شوش، به انتقاد از عملکرد ابراهیم رئیسی و استاندار خوزستان پرداختند و سپس در سطح شهر راهپیمایی کردند.
روز یکشنبه هم نماینده کارگران معترض هفت تپه ضمن انتقاد از عملکرد ابراهیم رئیسی گفت او از زمان روی کار آمدن خود «ضدکارگری» و «ضد مردمی» عمل کرده است.
ایالات متحده بارها برخورد امنیتی ایران با کارگران را محکوم کرده است. چندی پیش، حساب کاربری فارسی وزارت خارجه ایالات متحده در توئیتر با انتشار پیامی اعلام کرده بود که «جمهوری اسلامی با هزینهای که در سوریه کرده است، میتوانست حقوق کارگران در ایران را پرداخت کند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر