خبرگزاریهای ایران روز چهارشنبه چهارم آبان از «حمله مسلحانه» به داخل حرم شاهچراغ در شهر شیراز و کشته شدن دستکم ۱۳ نفر خبر دادند.
خبرگزاری رویترز هم گزارش داده است که گروه حکومت اسلامی، داعش، با انتشار بیانیهای در یک کانال تلگرامی این گروه، مسئولیت حمله به حرم شاهچراغ را به عهده گرفته است.
در همین زمینه٬ خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، این رخداد را «تروریستی» خوانده و گزارش داده که تعداد حملهکنندگان سه نفر بوده است.
بر اساس این گزارش، «دو نفر از مهاجمان تاکنون دستگیر شدهاند و تلاش نیروهای امنیتی برای دستگیری نفر سوم ادامه دارد».
دیگر گزارشها حاکی است که در این حادثه ۲۳ نفر زخمی شدهاند.
اسماعیل محبیپور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان فارس، به خبرگزاری ایسنا گفته که دو نفر از کشتهشدگان، کودک هستند.
او افزوده که «مصدومان این حادثه به بیمارستانهای شهید رجایی، نمازی و مسلمین انتقال داده شدند».
یک شاهد عینی در این زمینه به رادیو فردا گفت که بیمارستان «مسلمین» متعلق به ارتش است و لباسشخصیها با تجمع مقابل این بیمارستان اجازه نمیدهند که مردم عادی وارد شوند.
خبرگزاری ایرنا در توضیح جزئیات این حادثه نوشته که مهاجمان با «خودروی پژو به سمت حرم شاهچراغ رفته و از ورودی خیابان ۹ دی وارد حرم شدند و در همان محل، خدام و زائران حاضر در آن ورودی را به رگبار بستند».
بر اساس گزارش این خبرگزاری، «نیروهای ناجا همزمان دو تروریست از سه نفر حملهکننده به حرم شاهچراغ را دستگیر کردهاند و یکی از تروریستها متواری شده است».
این گزارش در حالی است که رهامبخش حبیبی، فرمانده نیروی انتظامی استان فارس، میگوید یک نفر عامل حمله بوده که مجروح و بازداشت شده است.
او افزوده که «عامل تروریستی در حال مداوا و بازجویی است».
خبرگزاری تسنیم هم به نقل از «یک منبع آگاه امنیتی» گزارش داد که عامل این حادثه، «عنصر وهابی- تکفیری» است که به ادعای آن، «با سواستفاده از ناامنیهای اخیر، دست به اقدام تروریستی زده است».
نظیر این اظهارات را وزیر کشور و رئیس مجلس شورای اسلامی نیز بیان کردند.
احمد وحیدی، وزیر کشور ایران، ساعاتی پس از این حمله، آن را به اعتراضات فعلی ربط داد و گفت: «اغتشاشات در شکلهای دیگر توسط دشمن در حال رفتن به مسیرهای خطرناکی است و جریان تروریستی با استفاده از فضای اغتشاش وارد عمل شدند».
مقامات جمهوری اسلامی ایران از اعتراضات سراسری در کشور به عنوان «اغتشاش» نام میبرند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، هم در پیامی گفت: «این فاجعه دلخراش اتمام حجتی است با همه کسانی که در هفتههای گذشته با ایجاد ناآرامی، زمینه را برای توطئههای دشمن فراهم کردند».
رئیسجمهوری اسلامی ایران نیز در پیام خود با اشاره به «دشمنان»، وعده انتقام از آنها را داد.
ابراهیم رئیسی گفت: «این شرارت، قطعا بیپاسخ نخواهد ماند و دستگاههای امنیتی و انتظامی با شناسایی عقبههای این جنایت کور، به آمران و طراحان آن پاسخ پشیمانکننده و عبرتآموزی خواهند داد».
حمله یاد شده در حالی رخ داده که ایران ۴۰ روز است صحنه اعتراضات گسترده مردمی به حکومت جمهوری اسلامی است و صدها تن از معترضان تاکنون کشته شدهاند.
در عین حال این حادثه مصادف با چهلمین روز درگذشت مهسا امینی است که مرگ او در بازداشت گشت ارشاد جرقه اعتراضات کنونی را زد. فراخوانهای متعددی برای اعتراض در این روز منتشر شده بود و از جمله هزاران نفر در شهر سقز به سمت گورستانی که مهسا امینی در آن به خاک سپرده شده است، راهپیمایی کردند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر